با وجود این که وسایل مورد نیاز این بازی بسیار ساده به نظر می‌آید، توجه و دقت فرزندتان را به گونه‌ای شگفت‌انگیز تقویت می‌کند. شما به یک کاسه آب و تکه‌ای اسفنج نیاز دارید. هنگام انجام این بازی کنار فرزندتان بمانید تا مانع از بروز هرگونه پیشامدی شوید.

روش کار:
اسفنج را بــه قطعه‌های کوچک که کودک بتواند در دست بگیرد، تقسیم کنید. توجه داشته باشید آن‌قدر هم کوچک نباشد که در دهان کودک قرار گیرد. کاسه‌ی آب را در مکانی مانند بالکن، حیاط یا حمام، که خیس شدن آنجا برایتان اهمیت چندانی نداشته باشد، جلوی فرزندتان قرار دهید. سپس قطعه‌های اسفنج را به فرزندتان بدهید تا با گذاشتن آن‌ها داخل آب و سپس فشار دادنشان شاهدِ ریختن آب درون آن‌ها باشد. بی‌گمان انجام این تمرین موجب شادی و لذت بسیار برایش می‌شود.

روش‌های دیگر:
یک بطری پلاستیکی را از وسط به دونیم تقسیم کنید تا یک طرف آن مانند قیف و طرف دیگرش مانند پیاله شود. سپس محل بریدگی را با نوارچسبی ضخیم بپوشانید تا دست کودک را خراش ندهد. بعد روی بدنه‌ی بطری سوراخ‌های ریزی ایجاد کنید تا هنگامی‌که آب داخل آن می‌ریزید، مانند آب‌پاش از اطرافش آب بریزد. سپس از کودک بخواهید آب داخل اسفنج را در نیمه‌ی سر بطری که مانند قیف است، بریزد و شاهد ریزش آب از سر آن باشد. دیدن چنین صحنه‌ای برای کودک بسیار لذت‌بخش و نشاط‌آور است.

توپ پینگ‌پونگی را در کاسه‌ای از آب قرار دهید تا فرزندتان سعی کند آن را با دست بگیرد. این کار برای او بسیار سرگرم‌کننده خواهد بود، چون توپ مدام از دستش در می‌رود.

تعدادی چوب‌پنبه را توی کاسه‌ی آب بیندازید تا روی سطح آب شناور شوند. بعد با فوت کردن به آن‌ها، موجب حرکتشان روی سطح آب شوید.

در کاسه‌ای فلزی مقداری آب بریزید و آن را در فریزر بگذارید. پیش‌ازاین که آب به‌طور کامل یخ بزند، چندتکه میوه‌ی خردشده یا تکه‌های کوچکی از اسباب‌بازی فرزندتان را داخــل آن بیندازید تا آب درون کاسه منجمد شود. پس از این که آب منجمد شد، یخ را از کاسه بیرون آورید و اجازه دهید فرزندتان تکه‌های میوه یا اسباب بازی‌هایش را ببیند که درون یخ به صورت معلق منجمد شده‌اند. این بازی‌ها هم موجب شادی و سرگرم شدن کودک و هم کسب تجربه‌هایی ساده، اما ارزشمند برای او می‌شود.

آن چه کودک می‌آموزد:
کودکان نخستین بار تجربه‌های خود را از بازی با آب و مشاهده‌ی تغییر شکل آن کسب می‌کنند. آن‌ها در می‌یابند که برخی اشیا وقتی خشک هستند، روی آب می‌ایستند و پس از مدتی در آب غوطه ور می‌شوند. هم چنین فرصتی به دست می‌آورند که با پیمانه کردن آب، به ویژگی شکل‌پذیری آن و البته تمامی مایع‌ها پی ببرند. این گونه بازی‌ها و تجربه‌ها، هم علاقه و اشتیاق کودکان را برای کنجکاوی و بیش‌تر دانستن افزایش می‌دهد و هم موجب شادی و نشاط آن‌ها می‌شود.

منبع: کتاب روش‌های تقویت توجه و تمرکز در کودکان
ماندانا سلحشور | انتشارات بافرزندان

خرید کتاب از سایت