ساختنی نو: خلاقیت کودکان بیشتر با اسباب‌بازی‌هایی رشد می‌کند که ساختن در آن انجام شود و کودک هنگام بازی، احساس ساخت و ساز داشته باشد. البته این ساختن شرایطی دارد که مهم‌ترین آن، نو بودن است چرا که خلاقیت عبارت است از به کار گیری مطلق توانایی‌های ذهنی برای ایجاد یک فکر، راه‌حل یا مفهوم جدید نسبت به خود شخص خلاق.(امیر حسینی،1384) در این تعریف به ایده، راه‌حل یا مفهوم جدیدی اشاره شده است که منظور از جدید، نسبت به ایده‌های قبلی شخص خلاق است.
هرکار و فعالیتی که کودک انجام می دهد اگر با کارهایی که قبلا انجام می‌داده است متفاوت باشد، خلاقیت به حساب می‌آید. در واقع خلق کردن برای یک کودک یک نیاز است؛ حتی در سنین پایین نیز کودک به خلق کردن، نیاز دارد. مثلا نقاشی می‌کشد، تقلید می‌کند، ضربه می‌زند، می‌پیچاند، نشان می‌دهد در نتیجه همه چیزهایی که در دسترس او هستند، وسیله‌ای برای بازی او می‎شوند.
کودک در بازی با اسباب‌بازی‌ها شکل، رنگ و حجم اشیاء را درک می‌کند و مهارت‌های گوناگونی را به وسیله تجربه‌هایش کسب می‌کند. هرچه اسباب‌بازی‌ها پیچیده‌تر باشند و از ویژه‌گی‌های ذهنی کودک دورتر باشند به همان نسبت نیز کودک توجه کمتری به آن نشان می‌دهد.(پاسبک،1372)

منبع: فصلنامه ي (تحليلي/ پژوهشي) چهارباغ

مقاله علی قلی زاده